Vildfågelholk Naturträ Pärlan

Fågelholk till rödstjärt och sädesärla
Reapris 71,10 kr Ord. 79,00 kr
I lager
SKU
45590
(Lägsta pris senaste 30 dagar är 71,10 kr)
Leverans: 7 - 8 dagar
Mindre fågelholk i naturligt trä. Större, rak öppning som föredras av fåglar tex rödstjärt, sädesärla och rödhake.

Omålad, kan målas i valfri färg. Kan även användas omålad eftersom den naturliga träytan är både hållbar och miljövänlig, samtidigt som den åldras vackert med tiden utan behov av underhåll. Holken är perfekt för dem som vill skapa en trygg och funktionell plats för fåglar att bygga bo.

Holken bör placeras 2–5 meter över marken, på en höjd där du enkelt kan ta ner den för att rengöra och ta bort gammalt bomaterial. För att undvika konflikter mellan fåglarna, se till att det är minst tio meter mellan holkarna, eftersom de flesta fågelarter försvarar sitt revir.

Om du planerar att sätta upp holken utanför din egen tomt, se till att få tillstånd från markägaren först. Placeringen spelar mindre roll i förhållande till väderstreck, men undvik att sätta holken i direkt solljus eftersom det kan bli för varmt inuti. För att inte skada trädet, undvik att spika eller skruva fast holken direkt i stammen. Använd istället en horisontell träribba eller häng upp holken med en lina över en gren, men var försiktig så att linan inte spänns för hårt och hindrar näring från att nå trädets topp.

Att sätta upp fågelholkar kan göras när som helst på året, men för bästa resultat bör de monteras innan häckningssäsongen, vilket i södra Sverige börjar tidigt i april. Småfåglar kan flytta in i holkarna snabbt, men det kan också ta upp till ett år. Fågelholkar som har blivit väderbitna föredras av flyttfåglar, så att sätta upp dem under hösten eller vintern kan ge dem en naturlig patina. Holkar som hängs upp på våren eller sommaren brukar sällan bli bebodda under den första sommaren.
Mer information
Varumärke Ozami
Färg Naturträ
Längd 13,00 cm
Bredd 18,00 cm
Höjd 26,00 cm
Material Trä
Löpmeter Nej
Fler produkter från Ozami
Copyright © 2024 DjurMaxi